lördag 15 december 2007

Valencia igen...

Det har varit en riktigt usel säsong för Valencia. Tidigt respass ur CL och det går taskigt i ligan. Då är det de stora matcherna som gäller. Men det blev en fullständig utklassning av Barcelona hemma på Mestalla igår och publiken visade tydligt sitt missnöje.

Vart ligger egentligen problemet?

Några säger att det beror på att Villa varit skadad en hel del. Men jag tror inte på den teorin. Det finns fullgoda ersättare i truppen; Miguel, Morientes, Angulo för att nämna några. Problemet ligger istället i defensiven och mittfältet. Valencia har alltid haft ett utpräglat zonspel med stark defensiv med tydliga balansspelare som tar ansvar vilket skapar en del utrymme och trygghet framåt. Men i år finns ingenting av det. Avsaknaden av Ayala är extremt stor och med Baraja på skadelistan uppstår tydliga problem. Helguera, en gammal avdankad Realspelare, skulle ersätta Ayala men är för långsam och tar inte kommandot som general i defensiven.

Det kanske inte hade varit så dumt med Källström ändå. Med facit i hand hade han nog kunnat tillföra laget en hel del.

Och Koeman. Förstår inte riktigt hur klubben tänkte när de anställde honom. Vad tillför han egentligen? Vad är hans filosofi? Vilken speldé gäller? Jag ser ingenting. Absolut ingenting. Med tanke på Valencias tradition med tränarbyten så är jag förvånad om han finns kvar till sommaren.

Ett plus med matchen var ändå att få se en gammal favoritspelare igen: Vicente. En skön kille som verkligen har bollkänsla och håller ett högt tempo. Han har tyvärr varit skadebenägen långa perioder och aldrig lyckats kommit tillbaka till samma form som han hade för två-tre år sen. Man får hoppas att det håller den här gången!

2 kommentarer:

Anonym sa...

En riktig bra och djuplodande analys av dagens Valencia!

Anonym sa...

Det var jag som skrev förra inlägget. /Marcus