fredag 30 november 2007

Silly season

Nåddes av den här nyheten idag. Egentligen blir jag inte förvånad. Det är dags nu och Arneng har gjort sina bästa år i Djurgårdströjan. Den sista säsongen har han inte imponerat märkvärt även om han står för en hel del kontinuitet i en trupp som till stora delar bytts ut efter den gyllene eran i början av detta årtionde.
.
Det känns som att vi har spelare som kan fylla Arnengs plats. Ari i kombination med Komac är en helt okej lösning. Nu kommer antagligen Oremo in i truppen också och det skulle förvåna mig om inte klubben sätter in en extra stöt på värvningsfronten efter den relativt lyckade säsongen. Europaspel gäller nästa år och då gäller det att ha åtminstone en eller två spelare som pallar det.
.
Det som skulle önskas är en stabil högerback. Tomrummet efter Concha är fortfarande stort och Davids har inte riktigt varit trygg där även om han står för goda prestationer framåt. Poängen för en högerback är ändå att spela försvar och där missar han en hel del i både kunnande och storlek. På mitten har vi material men en kvalitetsvärvning utöver Oremo skulle inte skada. Det som verkligen saknas är en genuin målskytt som Elmander eller Larsen en gång var. Quirino känns fortfarande som ett osäkert kort. Men han kanske kom igång på slutet ändå?

Inga kommentarer: