tisdag 23 oktober 2007

Insamling med flera goda syften.

Dagen ägnas åt att eleverna jobbar med ett insamlingsprojekt för olika projekt som Risbergska skolan har i Gambia. Tanken är att eleverna samlar in pengar och för varje krona som de samlar in bidrar SIDA med nio till.
.
Great deal alltså - eleverna får använda sin inspiration och kunskap för att samla in pengar till ett gott syfte. Vi lärare får tid till annat. Bland annat rättning, planering, kaffedrickande och sånt som hör läraryrket till. Men främst får vi tid till att prata med varandra utan att avbrytas stup i kvarten. Det är gott och väldigt nödvändigt!
.
Det är också fruktansvärt tacksamt med en sån här dag nu när hösten nalkas. Jag märker av att det börjar bli mörkt nu. Blir allt jobbigare att kliva upp på morgonen. Folk runt mig omkring är trötta. Och inte fan är man på glädjehumör själv. Riktigt skönt med en dag man kan bringa någorlunda ordning i kaoset som råder i livet just nu.
.
Nästa vecka är det lov. Men de flesta dagarna ryker till annat så att jag är inte så säker på att det är så mycket lov. Får längta efter jullovet istället.

Inga kommentarer: