söndag 14 oktober 2007

Missbruk av akademisk makt!

Tittar på SVT:s "Agenda" som alltsom ofta är väldigt intressant. Bland annat inledde de med en intervju med ex-presidenten Bill Clinton där några bra frågor och svar ställdes. Det är svårt låta bli att beundras av honom även om han för många mest står för Lewinskyskandalen. Han gjorde faktiskt några bra saker under sin presidentperiod.
.
Det andra reportaget var också spännande! De lyfte upp en kvinna i Iran som nu bryter barriärer genom att jobba som busschaufför. Man drar paralleller till 50- och 60-talet i Sverige där kvinnor gavs tillträde till mansmonopolistiska områden. Därefter följer en diskussion om jämlikhet i samhället idag. Gäst i studion är en ekonomisk professor i historia. Hon förväntas uttala sig om socialisationsteorier, demokratiteorier och vad som krävs för att jämlikhet ska uppnås.
.
Är det så? Bara du är professor så kan du leverera sanningar oavsett om det tillhör ditt vetenskapliga område eller inte. Sjukt!
.
Nu blev det mest en blaha-diskussion där problemet med skära kläder till barn och vad som egentligen är demokrati diskuterades. Det har inte funnits en tanke om att ta någon som faktiskt kan området - en sociolog eller statsvetare till exempel?

Inga kommentarer: